menu

Kaffe og vaffel

fra De-cha-vi (UKA-87)

(tekst Idar Lind, melodi Arild Dragset)

Vi kom frå Mausundvær og Brekstad og Ressa
I alle år tok vi båtn te byn
Opp under jul for å handel og te sjukhuse iblant
når det va kleint me hjerte eller syn
Det hendt nok oft at det va hustri over Flakkfjordn
men i salongen va det godt me røyk og prat
Og når vi klappa in te kaia va det første som vi gjord
å gå te Gildevangen for å få oss mat

Der fikk vi kaffe og vaffel med brunost
Tynnlefs med sukker og smør
Og ætte tre-fir timas tid va handleturn forbi
Da va det meddag som sto på menyn
Og vi åt kjøttkak me brunsaus og erter
Karbonade me erter og løk
Og va serveringsdama raus ga ho oss rikeli me saus
og dobbelt opp med både erter og løk

Vi kom me Kongsbussn te byn i dag tidlig
og gikk te Gildevangen som vi har gjort før
Da vi hadd gått opp trappa og skoll finn oss eit bord
vart vi møtt av ein skeivøygd servitør
Han ga oss spisekart me mange rare retta
for no va Kaffistova Kina-restaurant
Der sto det chop suey og sursøt svinefile
og pekingand og bambusskudd med ris

Vi vil ha kaffe og vaffel med brunost
Tynnlefs med sukker og smør
Og ætte tre-fir timas tid e handleturn forbi
Da e det meddag som står på menyn
Vi vil ha kjøttkak me brunsaus og erter
Karbonade me erter og løk
Og e serveringsdama raus gir ho oss rikeli me saus
og dobbelt opp med både erter og løk

Vi kom te Beverly og Butterfly og Børchen
for å kvil oss og få oss litt mat
Æ vil ha rundstykke med kvitost!
Vi har bagætt med brie
og kroasang med kammambær
Æ vil ha brus, æ vil ha Farris!
Vi har fransk Perrier.
vi sæll ijt vanlig brakkvann her.
Æ vil ha kaffe!
Vil du ha kappusjino, æspræsso eller kaffe å le

Nei! Vi vil ha kaffe og vaffel med brunost
og tynnlefs med sukker og smør
Og ætte tre-fir timas tid e handleturn forbi
Da e det meddag som står på menyn
Vi vil ha kjøttkak me brunsaus og erter
Karbonade me erter og løk
Og e serveringsdama raus gir ho oss rikeli me saus
og dobbelt opp med både erter og løk