menu

Følelse på fire bokstaver

av Forfatterkollegiet


UKA-07

Intimteater, nattforestilling

Biblioteket

Beskrivelse

Sorg. Sult. Savn. Skam. Smak.

Hvor lenge er det mulig å gjemme seg? Årets nattforestilling er et uttrykksfullt og burleskt stykke teater, som utforsker de skjøre relasjonene mellom menneskene i en familie i oppløsning. For å redde de siste stumpene bestemmer de seg for å flytte. Mor pakker, far baker en siste sjokoladekake og flyttemannen kommer med flyttebilen, klar for å bære esker. Men jo mer de pakker, jo vanskelig blir det å komme seg vekk. Noe skurrer. Hva er det de ikke snakker om? Vil du ha mer kake? Kaffen setter seg i vrangstrupen, bildene er ikke som man husker at de var og det er egentlig ingen som har lyst på sjokoladekake.

Det er tolv år siden nattforestillingen for første gang vakte stor begeistring hos publikum. Siden starten i 1995 har den tatt mange former - fra grøsser og eventyr, til cabaret og krim.

Nattforestillingen 07 tar for seg mørke følelser og vanskelige tema, skjult bak sjokoladekaker, kaffe og fine familiebilder. Forestillingen utforsker et skjørt og sårt landskap der problemene ikke blir borte selv om man prøver å pakke dem ned, skyve dem under teppet og tie dem i hjel.

Alt underbygges av fantastiske kostymer, stilfull scenografi og vakker musikk.

Hvis du så mye som nevner sjokoladekake en gang til??

Du har ikke lyst på sjokoladekake etterpå.

Medvirkende
Omtaler

Nattforestillingen Følelse på fire bokstaver er en trist, men tilsvarende god og enkel historie om menneskelige relasjoner. Et strålende og viktig alternativ til UKAs markerte underholdningsprofil.

Morten Fiskvik, Under Dusken
Les hele anmeldelsen