menu

Frokost i det grønne

av Fernando Arrabal


23. februar 2003

Intimteater

Knaus

Beskrivelse

I et utbombet landskap midt i frontlinjen av en blodig krig møter vi soldaten Zapo. Plutselig dukker foreldrene hans opp med en piknik-kurv. Det er tid for litt søndags-kos i det grønne!

Zapo: men kjære søte far og mor, dere må ikke komme hit til et så farlig sted.

Herr Tepan: du tror kanskje du kan lære din far noe om krig og farer? Hvor ofte har ikke jeg hoppet av trikken i fart for eksempel?

Fru Tepan: vi tenkte at du kjedet deg, og så bestemte vi oss for å komme på et lite besøk. Den må da være drepende kjedelig denne krigen?

Dette er en forestilling som på en grotesk, men samtidig humoristisk måte får frem det dypt tragiske og uforståelige i enhver krigs-situasjon. Vi møter den lille soldaten og hans absurde familie i et landskap hvor de mest åpenbare spørsmålene å stille er "hvorfor kriger vi egentlig?" og "hvor mange har du skutt da?" SIT byr her på en forestilling som vil lokke på latteren hos publikum, for så å la dem svelge den til slutt.

Fru Tepan: Det er det deilige med å være på landet om søndagene, man treffer alltid hyggelige mennesker. Hvor kommer De egentlig fra, fiende?

Premiere: 23.02 på Knaus klokka 19.00 Forestillinger: 25.02., 26.02., 27.02., 02.03., 04.03.,05.03./3 og 06.03.

10 forestillinger, og 268 tilskuere så stykket.

Medvirkende
Forestillinger
Premieredato: 23. februar 2003
Bilder