menu

Fri, sterk, greit nok

av Anton Tsjekov, August Strindberg og David Ives


1997

Enakter

Ukjent

Beskrivelse

Forestilling satt sammen av tre enaktere

Frieri
av Anton Tsjekov

«Det er ikke alltid like lett å komme til poenget, altså hvis du skal spørre om noe sånn f.eks: kan du låne meg penger til en kaffe, eller kanskje skulle ha en øl, eller skal vi gifte oss eller la være; men poenget er hvis du eller hvem som helst, det er vel ikke poenget hvem det er, skulle spørre om noe viktig, hva er viktig egentlig? Hva du tjener, bør hunder være i bånd, jeg har aldri vært mot båndtvang, du må ikke påstå noe annet, poenget er, følg med nå, er jeg litt underbitt synes du, det jeg skulle si, poenget - spørsmålet, skulle jeg si noe om hunder?»

Den Sterkere
av August Strindberg

«Hvem er den sterkere? Hvem er vinner og hvem er taper i kjærlighet? Den sterkere handler om to kvinner. Strindberg er kjent som en kvinnehater. Men var han det ? Han kjempet en innbitt kamp mot kvinnesaken, men han forsvarte kvinners rettigheter på mange områder, og hans innsikt i kvinners verden er stor. Men det er mye av Strindbergs egen historie i denne teksten. Mange av replikkene er som tatt ut av hans selvbiografiske roman En dåres forsvarstale , som handler om ekteskapet med skuespillerinnen Siri Von Essen. Et ekteskap preget av sjalusi...»

Greit nok (Sure thing)
av David Ives

«Det hele ligger i timingen» -er en kjernereplikk i David Ives´ Sure thing og også tittelen på hans enaktersamling ( All in the timing) . Hvorfor er det en kjernereplikk? Vel, har du noen gang opplevd å være på rett sted til rett tid -med rett person- og så sier du helt feil ting ? Enn om du da fikk anledning til å spole samtalen tilbake og ta det om igjen..»

Medvirkende