menu

Tolvskillingsoperaen

av Bertolt Brecht


27. oktober 2002

Intimteater, opera

Klubben

Beskrivelse

Råere enn Hitchcock, villere enn western, og med ingredienser som sex, kjærlighet, utroskap, og bigami som går selv Dynastiet en høy gang. Alt ledsaget av fantastisk musikk som setter en heftig ramme rundt det hele. SIT samler nå de beste musikk- og teaterkreftene på Studentersamfundet og slår til med storslagne "Tolvskillingsoperaen" av Berthold Brecht og med musikk av Kurt Weill. - Et skuespill med musikk til, kalte Brecht sitt mest kjente verk. For det blir/er slett ikke en opera i tradisjonell forstand, i beste fall en parodi på sjangeren. Stykket handler om Peachum som sammen med sin kone driver firmaet "Tiggerens venn". De administrerer Londons 14 tiggerdistrikter med kraftig fortjeneste. Uten deres viten gifter datteren Polly seg med gangsterkongen Mackie. Foreldrene vil gjerne avslutte ekteskapet, men når de ser sitt snitt til å tjene penger på å angi ham til politiet og få ham hengt setter historien fart. Mackie er notorisk utro og har en annen kone på si (som av alle ting er politimesterens datter)... og når Polly oppdager dette er helvete løs!

Forestillingen spilles på tvers på nyoppussede "Klubben" som aldri før har vært brukt til teater på denne måten. Med 13 skuespillere og 15 manns orkester ser dette ut til å bli en forestilling av de helt store dimensjoner. Stykket gikk med kjempesuksess i Oslo for noen år siden, og vi venter oss ikke mindre!

Premiere: 27.10. Øvrige forestillinger: 29.10. , 30.10. , 31.10. , 03.11. , 05.11. , 06.11. , 07.11. , 10.11. , 12.11. , 13.11. , 14.11.

Kontaktpersoner: Tina Pedersen og Gunhild Brænne Bjørnstad

14 forestillingar, 834 tilskodarar så denne forestillingen

Medvirkende
Forestillinger
Premieredato: 27. oktober 2002
Omtaler

Verfremdungsteater kalles det på fagspråket. Hovedpoenget er ikke å villede publikum med illusjoner, men å vise at de faktisk er på teater, noe SIT har blitt anklaget for å bedrive før, mer eller mindre ubevisst. Denne gangen skal de altså gjøre det for alvor.

Anniken Eid Kjeserud, Under Dusken
Les hele anmeldelsen