menu

Paradoks

av Forfatterkollegiet


UKA-01

UKErevy

Storsalen

Beskrivelse

Den som husker revyen i 99, husker nok formaningene om at årtusenets siste revy kun var et kåMMa, og at tider skulle komme, tider skulle henrulle også etter overgangen til den nye tid. Nå er den nye tiden her. Tiden har henrullet. Og i igjen er det derfor tid for revy. UKArevyen 01 starter på den ene siden på ny, med helt rene ark. På den andre er den nok et nav i det store hjulet som siden 1917 har utgjort UKA. Det er med andre ord på tide å vise at vi virkelig bare har passert et komma. Og ikke møtt på et punktum.

Det nye årtusenet ga ikke Den Store Nye Begynnelsen man kanskje hadde trodd. Situasjonen i samfunnet er stort sett den samme som før. Vi lider fremdeles under kravet om det effektive, om det poengterte, og under kravet om å lukke øynene. På den annen side har de to årene som snart er forbi vist en økende innsatsvilje for å endre samfunnet, unge mennesker har reist seg opp på barrikadene slik våre foreldre (slik noen av våre foreldre) gjorde i sin tid. Men har vi kommet noe videre? Kommer vi videre? Eller kommer vi bare tilbake til start ved å gjøre opprør? Vil dem som nå viser motstand, bli morgendagens forhatte ledere? Har vi det som trengs for å oppnå friheten til å styre våre egne liv? Og hvor klare er vi egentlig til å gjøre nettopp det? Er vi i stand til å stå alene? Og ikke minst, andre spørsmål som er minst like viktige: Er torsk moro? Er bibliotekarer farlige? Er alle revy, eller er noen mer revy enn andre?

Som før, er UKArevyen 01 resultatet av et kjempeløft, fra alle de 120 menneskene som i måneder (noen i over halvannet år!) har jobbet på for at man i et par timer skal kunne sitte i storsalen og føle glede, litt halsklumping, føle at leppene spruter ut latterspytt, og kanskje også, om enn bare for et lite øyeblikk, føle at man har blitt bare bitte litt klokere, eventuelt at den som sitter ved siden av deg har skjønt hvor s kapet skal stå. UKArevyen 01 har passert et stort komma. Dette er den nye vinen!

Medvirkende
Forestillinger
Premieredato: Ukjent
Omtaler
Bildegalleri
Lyd og video