menu

Krussedull

av Forfatterkollegiet


UKA-57

UKErevy

Storsalen

Beskrivelse

Fra Studenter i den gamle stad:
Revyen «Krussedull» om høsten ble en bevisst skrevet og vakker revy. På nytt markerte studentene sin glede over skjønnhet i farver og musikk i motsetning til det øvrige samfunns knefall for teknikkens vidundere.

Arbeidet ble vanskeliggjort ved at Asiasyken herjet i deltagernes rekker, gjennomgangsprøver var det faktisk umulig å gjennomføre. Men urpremieren ble gjennomført til tross for at skuespillere måtte bæres inn og ut av scenen. Å gjennomføre revyen under disse forhold, var en meget respektabel prestasjon som vidnet godt om ledelsens administrative evner.

Under Dusken var ganske skarp, men ikke rettferdig i sin kritikk av revyen, og fikk megen motbør blant samfundets medlemmer. Flere viser og scener var meget gode. «Restaurantscenen» ga oss Lillestrømspiken, hjemvendt fra Paris, en strålende parodi på en fransk chansonette.

Videre bør nevnes «Golf og Calypsokoret «På vei til Lundamo», som viste studenterparodien når den er på sitt beste. UKE-daljen har motiv fra revyens tre gjennomgangsfigurer som gikk rundt med balonger fylt med "vannstoff".

Motivet for turné-daljen er enkelt nok: en krussedull! Figurene på plakaten består tilsynelatende av bare små malingflekker, men ved nærmere ettersyn vil man finne at tegneren, arkitektstudent Paul Irgens, har fått plass til en masse små "meldinger" . Dekknavnet til "Krussedull" var "Bringebert" TG 2010.

Last ned visehefte [http://sit-ny.samfundet.no/media/revyprogram/1957_krussedull_program_ocr.pdf] (4,6 MB)
Video: UKE-filmen [http://www.adressa.no/student/article1391899.ece] (hos Adresseavisen, 24:47)

Medvirkende
Bilder
Opptak
Numre